Товары для людей с сахарным диабетом

Статьи

Особливості дієтичних і діабетичних продуктів

Асортимент дієтичних і діабетичних товарів достатньо широкий і представлений у майже всіх товарних групах.

Формування асортименту дієтичних і діабетичних товарів у магазині залежить від розташування магазину та його торговельної площі.

Відділи "здорового харчування" або спеціальні полиці необхідно формувати в супермаркетах, а в невеликих торгових точках - лише за наявності вільної площі. Відділ дієтичної та діабетичної продукції доцільно розміщувати поряд з відділом дитячого харчування, а у разі його відсутності - поряд з бакалійними товарами в центрі торговельного залу.

Різні умови зберігання товарів дієтичної та діабетичної груп дещо ускладнюють формування окремого відділу "здорового харчування", забезпечення широкого асортименту зазначених товарів і їх викладки в одному місці торговельного залу. Часто такі товарні групи, як кондитерські вироби, соєві замінники м'яса, харчові добавки, підсолоджувачі представлені в одному відділі.

Специфіка дієтичних і діабетичних товарів обумовлює індивідуальну викладку продукції для кожного магазину. При цьому слід враховувати таке:

- продукцію в упаковці (мюслі, хлоп'я та інша продукція) розміщують на верхніх полицях торговельного обладнання; на середніх полицях викладають кондитерські вироби (шоколад, печиво, вафлі, мармелад), чай, каву, замінники цукру та харчові добавок; на нижніх полицях представляють фасовані магазином цукерки, печиво, м'ясо із сої та макарони;

- молочні продукти з бобів сої (молоко, йогурти, майонез, сметана, паста, соуси) представляють єдиним блоком у відділі молочної продукції. Оскільки зазначені товари належать до зовсім іншої продукції, їх не можна перемішувати з іншою молочною продукцією. Рекомендовано у відділі "здорового харчування" розміщувати спеціальне холодильне обладнання для викладки молочної продукції із сої;

- дієтичну та діабетичну продукцію необхідно виділяти з основного асортименту за допомогою спеціальних написів, вказівників та іншими способами.

Матеріали взято із сайту: http://pidruchniki.com/1129082761489/marketing/osoblivosti_vikladki_diyetichnih_diabetichnih_produktiv